unnamed (2).png

Esimese kahe nädalaga on avatud üle 3500 Kogumiskonto

LHV tõi jaanuari keskel turule uue Kogumiskonto lahenduse, mis muudab säästmise märksa paindlikumaks ja mängulisemaks ning mille kasutajad teenivad intressi 2% aastas. Tänaseks on juba üle 3500 konto oma eesmärkideni jõudmiseks tööle pandud.

LHV Kogumiskonto on eraldiseisev konto, mille saab avada iga eraklient ning mida saab mugavalt hallata nii mobiiliäpis kui ka internetipangas. Konto omanik saab valida ise eesmärgid, mille jaoks koguda: reisimine, elektroonika, ostlemine, tähistamised, meelelahutus, haridus, tervis, auto, kodu, meelerahufond, investeerimine või muu. Eesmärkideni jõudmisel aitavad silma peal hoida graafikud, kus saab näha kogumisteekonda ning võrrelda seda eesmärkide saavutamiseks vajaliku tempoga. Samal ajal teenib kontol olevalt rahalt 2% intressi ning võib vajadusel seda raha igal hetkel vabalt kasutusse võtta.

Kahe nädalaga on aktiivseid Kogumiskontosid üle 3500 ning nende rahaline maht kokku üle 6 miljoni euro. Keskmine Kogumiskontol hoitav summa on hetkel seega umbes 1750 eurot. Kolmandik kontosid on avatud meelerahufondi kogumiseks, umbes 18% kogub reisimise jaoks ja 11% kodu jaoks. Populaarsemate valikute hulgas on veel investeerimine, auto ja muu põhjus. Keskmine Kogumiskonto kasutaja vanus on 32 aastat.

Kogumiskontosid saab avada soovi korral ka mitu ning nende seadistamisel on jäetud omanikule vabadus valida omale sobiv eesmärk, vastavale eesmärgile sobiv ikoon ja meelepärane värv. Sisestades summa, milleni koguja jõuda soovib, arvutab kalkulaator hinnangulise kogumistempo ning graafikutelt näeb, kuidas eesmärkideni jõudmine sujub.

Kogumist saab toetada nii ühekordsete sissemaksetega kui ka püsi- ja mikrokogumisega. Viimase puhul laekub iga deebetkaardiga tehtud makse korral väike summa Kogumiskontole. Püsimaksed laekuvad 35% kontodest ning mikrokogumist kasutab 43%. Intressi arvutatakse kogunenud summalt iga päev ja makstakse välja kord kuus. Kogumiskonto kasutamine on täiesti tasuta ning raha väljavõtmine ei ole kuidagi ajaliselt ega ka teenustasudega piiratud.

Vaata lähemalt: https://www.lhv.ee/kogumiskonto