III sammas podcast.jpg

III sammas: vähemalt 3 head põhjust kogumiseks

Täiendavalt kogub omale tulevikuks III sambas ainult viiendik tööl käivatest Eesti elanikest ja keskmiselt investeeritakse 3% palgast ehk palju vähem kui 15% piir, mille on riik teinud maksutõhusaks. III sambal on ka teisi olulisi trumpe, kasvõi lihtsus ja paindlikkus, mis võiksid meeldida just alustavale investorile.

Novembris uuendas LHV oma III samba fondide „perekonda“: kõigi kolme fondi tingimused ja nimed läbisid põhjaliku uuenduskuuri. Lisaks olulistele investeerimisalastele muudatustele kaotas LHV III samba vanim fond – varasema nimega LHV Täiendav Pensionifond – väljumistasu ning langetas ka valitsemistasu. Nüüd on kõik LHV fondid sisenemis- ja väljumistasuta ning soodsa valitsemistasuga. Saates lahkavad LHV finantsportaali sisujuhi Erko Rebase juhtimisel III samba fondide võimalusi LHV fondijuhid Joel Kukemelk ja Kristo Oidermaa ning LHV portfellihaldur Kaius Kiivramees.

Kuula podcasti Soundcloudi keskkonnas.

Vaata lisaks: www.lhv.ee/et/pension/iii

LHV pensionifonde valitseb AS LHV Varahaldus. Fondide osakute väärtused võivad nii kasvada kui kahaneda ja fondide eelmiste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluste kohta. Fondi investeeritud rahasumma väärtuse säilimine ei ole garanteeritud. Tutvu LHV pensionifondide prospekti ja põhiteabe dokumentidega lhv.ee ja pea nõu asjatundjaga.