shutterstock_108346709 (8).jpg

Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega II

20.oktoobriks oli oma lõppenud kvartali majandustulemused jõudnud avaldada 17% S&P 500 indeksisse kuulunud firmadest ja senise info põhjal võib öelda, et hooaeg on alanud ilma suuremate üllatusteta.

Eelmiseks reedeks raporteerinud ettevõtetest suutis analüütikute müügitulu ootust ületada 66% firmadest, mis jääb viimase viie ja kümne aasta keskmiste näitajate vahele (vastavalt 68% ja 64%). Keskmiselt on ületatud ootust 1,7% võrra, andes kolmanda kvartali keskmiseks müügitulu aastaseks kasvuks 1,8%. Tegemist on marginaalselt parema tulemusega kui septembri lõpus oodatud 1,6%, millesse on positiivselt panustanud eeskätt energiasektori ettevõtted.

Aktsiakasumi tasandil on konsensuse prognoosist parema tulemusega hiilanud 73% firmadest, mis jääb alla nii viimase viie kui ka kümne aasta keskmistele näitajatele (vastavalt 77% ja 74%). Keskmiselt ületatakse ootust 6,6%, mis ühtib kümne aasta keskmisega.

Arvestades siiani raporteeritud tulemusi ja avaldamist ootavate firmade ootusi, siis oli läinud nädala lõpuks S&P 500 firmade kolmanda kvartali hinnanguline aktsiakasumi langus 0,4%. Nädal varem hinnati kasvumääraks 0,3%, kuid negatiivselt mõjutas Pfizeri ja Eli Lilly ootuste allapoole revideerimine.

Käesoleval nädalal avaldab oma tulemused 160 S&P 500 indeksi firmat, teiste seas järgmised ettevõtted: markdown-image

Allikas: Briefing.om

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest. Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised. Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.