shutterstock_108346709 (9).jpg

Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega II

26.jaanuari seisuga oli neljandik S&P 500 firmadest jõudnud oma värskelt lõppenud kvartali aruande esitada, kuid need tulemused pole avaldanud olulist mõju analüütikute müügitulu ja aktsiakasumi koondhinnangutele. Käesoleval nädalal langeb rambivalgus Alphabetile, Microsoftile, Amazonile, Metale ja Apple’ile, kes võivad oma näitajatega mõjutada nii tulemuste hooaja üldpilti kui ka meelestatust aktsiaturgudel.

Kui tulemuste hooaja alguses prognoosis konsensus S&P 500 firmade neljanda kvartali müügitulu 3,1% kasvu võrreldes 2022. aasta sama perioodiga, siis 26. jaanuariks, mil oma tulemused oli avaldanud 25% firmadest, oli hinnanguline kasvutempo kerkinud vaid 0,1pp võrra 3,2% peale. 68% ettevõtetest on käibe ootust ületanud, mis ühtib viimase viie aasta keskmise tulemusega. Ületatakse müügitulu prognoosi aga keskmiselt 1,0% võrra, jäädes alla möödunud viie aasta keskmisele 2,0% määrale.

Aktsiakasumi tasandil mindi neljanda kvartali tulemuste hooajale vastu ootusega, et S&P 500 firmade aktsiakasum kasvab 2022. aasta viimase neljandikuga võrreldes 1,5%, kuid siiani raporteerinud ettevõtete kasumite ja veel avaldamist ootavate firmade ootusi arvestades hinnatakse aktsiakasumi languseks nüüd –1,4%. Suurim negatiivne panus on tulnud siiani eeskätt finantssektori ettevõtetelt. Aktsiakasumi ootust on ületanud 69% S&P 500 firmadest, olles madalam viimase viie ja ka 10 aasta keskmisest tulemusest (vastavalt 77% ja 74%).

29.jaanuaril alanud nädalal avaldab oma tulemused 106 S&P 500 indeksi firmat. Fookus langeb suurtele tehnoloogiafirmadele, tänu kellele on S&P 500 indeks jõudnud tagasi rekordkõrgele tasemele. Nii nagu on nende panus massiivne indeksi tootlusesse, avaldavad antud firmad arvestatavat mõju ka müügitulu ja aktsiakasumi koondnäitajatele.

Kui jätta välja Tesla, mille puhaskasum kahanes neljandas kvartalis aastatagusega võrreldes 40% 2,49 miljardile dollarile, siis ülejäänud kuus ehk Nvidia, Amazon.com, Meta, Alphabet, Microsoft ja Apple peaksid suutma näidata kasumi 53,7% kasvu. Neid kuute firmat arvestamata oleks S&P 500 indeksi ülejäänud 464 ettevõtte neljanda kvartali aktsiakasumi langus –1,4% asemel –10,5%.

markdown-image Allikas: Briefing.com