404886776_671833195088554_2403151155867231440_n (1).jpg

Algas Infortari aktsiate märkimine

Teisipäeval, 28. novembri hommikul avalikustas Eesti suurim investeerimisettevõte Infortar aktsiate esmase avaliku pakkumise ehk IPO detailid ja tingimused ning alustas aktsiapakkumisega uutele investoritele. Märkimisperiood lõpeb 7. detsembril kell 16.00. Kauplemine Infortari aktsiatega Tallinna börsi põhinimekirjas algab eelduslikult 14. detsembril. Aktsiate märkimine LHV kaudu on teenustasuta.

Aktsiate hinnavahemik on 26 kuni 32 eurot. Jaepakkumises osalevad investorid saavad aktsiaid märkida vaid hinnavahemiku ülempiirile vastava hinnaga ehk 32 eurot aktsia kohta. Aktsiate lõplik pakkumishind avalikustatakse börsiteatega eelduslikult 11. detsembril või sellele lähedasel kuupäeval. Lõplik hind on kõikidele investoritele sama.

Pakkumise baasmaht on 31,2 miljonit eurot, mis koosneb kuni 1 200 000 lihtaktsiast. Ettevõttel on võimalus pakkumise mahtu suurendada kuni 1 800 000 aktsiani ehk 19,2 miljoni euro võrra. Lisaks on Swedbankil kui stabilisatsiooni korraldajal, kooskõlastatult LHV-ga, õigus jaotada investoritele täiendavalt kuni 180 000 aktsiat, mille tulemusena võib pakkumise maht suureneda kuni 1 980 000 aktsiani ehk 5,8 miljoni euro võrra. Seega pakkumisel maksimaalselt 1 980 000 Infortari lihtaktsiat mahus kuni 63,4 miljonit eurot.

Pakkumise tulemused ning jaotus selguvad 11. detsembril või sellele lähedasel kuupäeval. Täpsemad jaotuse põhimõtted on kirjeldatud pakkumise prospektis. Kui üks investor esitab mitu märkimisavaldust, liidetakse need aktsiate jaotamise ja arveldamise jaoks kokku.

Jaotatud aktsiad kantakse investorite väärtpaberikontodele eelduslikult 13. detsembril või sellele lähedasel kuupäeval. Ettevõttel on aktsiad plaanis noteerida Nasdaq Tallinna börsil Balti põhinimekirjas ning kauplemine aktsiatega algab 14. detsembril või sellele lähedasel kuupäeval.

Infortar on varade mahu poolest üks Baltikumi suurematest investeeringute valdusettevõtjatest. Grupi fookus on kolmel peamisel tegevusvaldkonnal: energeetika, merelaevandus ja kinnisvara, mida täiendavad investeeringud ka teistesse peamisi tegevusvaldkondi toetavatesse ettevõtetesse.

Üle 25 tegutsemisaasta jooksul on Infortar oma investeeringute portfelli järk-järgult kasvatanud ning tänaseks kuulub grupi koosseisu 48 tütarettevõtet. Infortaril on 100% osalus Eesti suurimas gaasikontsernis AS Eesti Gaas ja ligikaudu 42% osalus Läänemere juhtivas merelaevandus- ja transpordikontsernis AS Tallink Grupp. Lisaks omab Infortar laial hulgal kinnisvara peamiselt Tallinnas ja selle lähiümbruses ning muid põhiäri toetavaid ettevõtteid.

Grupi lähiaastate investeeringute tegevusplaanis on projekte kogumahuga 110 miljonit eurot, millest peamised on Rimi büroo- ja laohoone rajamine, Tallink Duty Free logistikakeskuse laiendamine, Tallinki tennisekeskuse kaubandushoone rajamine, Hiiu tervisekeskuse rajamine ja päikeseelektrijaamade rajamine nii Eestis kui Lätis.

Kuula värsket podcast’i, kus Infortari IPO-st räägivad ettevõtte juhatuse liige Ain Hanschmidt ja tegevjuht Martti Talgre

Rohkem infot: https://www.lhv.ee/et/infortar

Artiklis esitatud teave on informatiivne, tegemist ei ole investeerimissoovituse ega nõustamisega. Emitent on Infortar AS. Emitendi aktsiaid pakutakse avalikult üksnes Eestis, Lätis ja Leedus. Enne investeerimisotsuse tegemist tuleb investoril tutvuda prospekti, kogu ametliku teabe ja riskidega. Vajadusel küsi nõu asjatundjalt. Investeerimisteenuste pakkuja on AS LHV Pank.