APF_munad.png

APF kaasab ankurinvestori, pikendab IPO tähtaega ja langetab aktsia hinda

AS APF Holdings teatas, et Läti ja Baltimaade üks suuremaid pensionifonde, Citadele panga grupi kuuluva varahaldusettevõtte IPAS CBL Asset Management hallatav CBL Aktivais fond on väljendanud valmisolekut osta oluline osa APFi esmasest aktsiapakkumisest. Sellega kaasab APF endale institutsionaalse ankurinvestori.

Võttes arvesse Läti maaelu arendusteenistuse otsust 2 miljoni euro suuruse rahastuse eraldamiseks, IPO mahtu ja CBL Asset Management tehingu suurust, otsustas APF muuta IPO pakkumistingimusi: langetada aktsiate pakkumishinda 5,11 euroni ja pikendada märkimisperioodi reede, 3. novembri kella 14.30-ni.

Uus aktsiahind rakendub võrdselt kõigile: nii juba aktsiaid märkinud investoritele kui ka uutele märkijatele. Investorid, kes on juba IPO käigus APFi aktsiaid märkinud, ei pea omalt poolt midagi tegema: nende märkimiskorraldused täietakse soovitud mahus uue hinnaga ja vabaks jääv raha tagastatakse nende kontole pärast aktsiate jaotuse lõpule viimist. Investorid, kes soovivad juba esitatud tehingud tühistada, saavad seda teha kuni 2. novembril kella 14.30ni.

„CBL Asset Management on üks juhtivaid pensionifonde meie piirkonnas. Tehing annab APFile uue ankur-investori, kes toob ettevõtte arengusse stabiilsust ja tugevdab ettevõtte positsiooni finantsturgudel. Suure pensionifondi olemasolu APFi aktsionäride ringis näitab meie partnerite jaoks usaldust ettevõtte kasvuplaanide ja juhtimise kvaliteedi vastu," ütles AS-i APF Holdings juhatuse esimees ja suurim aktsionär Jurijs Adamovičs. Ta tõi esile, et viimastel aastatel pole ükski pensionifond investeerinud märkimisväärseid summasid Läti esmastesse avalikesse pakkumistesse.

„APF Holdingsi IPO on üks haruldastest võimalustest investeerida pensionikapitali perspektiivikate Läti ettevõtete kasvu. Soovime, et see IPO oleks edukas, et Läti ettevõte saaks kasvada ning kohalik kapitaliturg areneks - sellise mõttega asusime selle tehingu korraldamise juurde. Samal ajal ei tohi unustada, et meie prioriteet pensionihaldurina on pensionifondis osalejate kasu - peame järgima ettevaatliku ja läbimõeldud halduri põhimõtteid. Hind, millega otsustasime IPO-s osaleda, võimaldab ettevõttel meelitada kapitali oma kasvuplaanide rahastamiseks ning samal ajal tagab atraktiivse tootluspotentsiaali valitsuse poolt rahastatud pensioniplaanile CBL Aktivais ning aktsiahinna kasvupotentsiaali, kui need plaanid teoks saavad," ütles IPAS CBL Asset Managementi investeeringute direktor ja pensioniplaani haldur Zigurds Vaikulis.

Kasvuplaanid

APF Holdings plaanib IPO käigus kaasatava investeeringu ja edasise pangafinantseerimise toel suurendada Eesti piirist 15 kilomeetri kaugusele jäävas Aluksne linnas asuvas farmis jätkusuutlike õrrekanamunade tootmist: ehitada olemasolevatele kolmele linnuhoonele juurde veel kaks kaasaegset linnuhoonet ning laienda tootmise tugistruktuuri mahutavust. Kaasaegsed õrrekanade pidamise linnuhooned tagavad kanadele parema heaolu, mis on tarbijate jaoks järjest olulisem valiku tegemise kriteerium nii Baltimaades kui kogu Euroopas. APF soovib suurendada 2025. aastaks munade tootmismahtu 60% (180 miljoni munani), kasvatada munakanade arvu (665 000-ni) ja müügitulu enam kui kaks korda (25 miljoni euroni).

APF pakub hetkel Eesti turul oma kaubamärgi Oluksne all õrrekanade mune Rimi kauplustes. Värvikas pakendis munade ostja saab kaasa boonuseid, mida kasutada mobiilimängus The Chick Game. Järk-järgult on kavas laiendada müügivõrku ka teistesse poekettidesse ja laiendada tooteportfelli.

Mis on APF Holdings?

AS APF Holdings on Baltimaade suuruselt kolmas kanamunade tootja, kelle farm asub Lätis Aluksnes. APF Holdingsi asutas 2017. aastal Jurijs Adamovičs, et võtta üle ja moderniseerida Alūksnes asuv 60 aastat vana linnukasvatusettevõte. Tänapäeval koosneb APF Holdings grupist ettevõtetest, mis tegelevad linnukasvatuse ning kanamunade tootmise ja turustamisega, samuti gaasi- ja orgaaniliste väetiste tootmisega osana linnukasvatustegevusest. APF Holdings on viinud alates 2017. aastast läbi kolm investeerimisringi ja kaasanud kokku üle 15 miljoni euro, mida kasutati tootmise kaasajastamiseks ning mahtude kasvuks. APF püüab farmi laienduste käigus parandada oma kanade heaolu. Jurijs Adamovičs on APF Holdingsi suurim aktsionär.

Aktsiate märkimine lõpeb reedel, 3. novembril kell 14:30. LHV kliendid saavad aktsiaid märkida pangakontorites ja internetipanga jaotises "Raha kasvatamine" → "Väärtpaberite märkimine". Märkimiskorralduse esitamine maksab 3 eurot.

LHV Pank on käesolevate APF Holdings aktsiate müügiagent Eestis.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.

Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.

Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.

Käesolev teave on väärtpaberite reklaam EL-i määruse 2017/1129/EL tähenduses ning ei kujuta endast AS-i APF Holdings aktsiate pakkumist ega üleskutset aktsiate ostmiseks. Pakkumine aktsiate omandamiseks tehakse prospekti alusel, mis on heaks kiidetud Läti Finantsinspektsiooni poolt ja avalikustatud aktsiate avaliku pakkumise väljakuulutamise päeval. Prospekt on kättesaadav Läti Finantsinspektsiooni ja AS-i APF Holdings kodulehtedel aadressidel vastavalt https://bank.lv/ ja https://apf.lv/en/financial-reports. Investorid peaksid enne investeerimisotsuse tegemist tutvuma prospektis avaldatud informatsiooniga, et mõista kõiki investeeringuga seotud asjaolusid. Finantsinspektsiooni poolt prospekti heakskiitmine ei ole käsitletav AS-ile APF Holdings ega pakutavatele väärtpaberitele heakskiidu andmisena. Aktsiaid pakutakse avalikult Eestis, Lätis ja Leedus.