bluor.png

BluOr Bank emiteerib allutatud võlakirju fikseeritud aastaintressiga 10%

Läti pank BluOr Bank pakub avalikult 10 000 tagamata allutatud võlakirja nimiväärtusega 1 000 eurot võlakirja kohta. Võlakirjade fikseeritud intressimäär on 10% aastas ja intressimaksed toimuvad neli korda aastas 2. jaanuaril, 2. aprillil, 2. juulil ja 2. oktoobril. LHV kliendid saavad võlakirju märkida LHV internetipangas kuni 27. septembrini kl 14.30. Võlakirjadega kauplemine Nasdaq Riia börsi Balti põhinimekirjas algab 3. oktoobril või sellele lähedasel kuupäeval.

BluOr Bank on 2001. aastal asutatud litsentseeritud Läti krediidiasutus peakontoriga Riias. Aastate jooksul on BluOr Bank kiiresti kasvanud ning tänaseks on pank üks kuuest suurimast pangast Lätis ja viie süsteemselt olulise finantsasutuse hulgas riigis. 98% panga klientidest moodustavad eraisikud ja ettevõtted Lätist, Baltikumist ja Põhja-Euroopast.

Ettevõtte põhilised tegevussuunad on korporatiivpangandus ning väike- ja keskmise suurusega ettevõtete rahastamine ja teenindamine. Ettevõte võtab vastu hoiuseid, annab välja laene, teeb rahaülekandeid ja dokumenteeritud tehinguid, vahetab klientide valuutat, väljastab ja töötleb deebet- ja krediitkaarte, osutab maakler- ja varahaldusteenuseid, on seotud kaubanduse rahastamise, väärtpaberitesse investeerimise ja nendega kauplemisega ning muu tegevusega, mis on sätestatud krediidiasutuste seaduses ja põhikirjas.

31. detsembri 2023 lõppenud majandusaasta seisuga oli ettevõtte konsolideeritud laenuportfell kokku 398,6 miljonit eurot ja hoiuste kogumaht 800,6 miljonit eurot. Sama kuupäeva seisuga moodustasid ettevõtete laenud üle 94% kogu laenuportfellist. Ettevõtte 2023 aasta majandusaasta netointressitulu oli 25,5 miljonit eurot ja ettevõtte puhaskasum 13,7 miljonit eurot.

Pakkumise eesmärk on tugevdada panga kapitalistruktuuri, arvestades kasvavat riskiga kaalutud varade baasi mahtu. Pakkumise tulu kasutatakse täielikult Tier 2 kapitali osa tugevdamiseks. Konservatiivne kapitali struktuur aitab toetada panga üldisi eesmärke, edasist kasvu, turupositsiooni tugevdamist, uute toodete turule toomise rahastamist ja ärimahtude suurendamist.

Põhiteave tagamata allutatud võlakirjade märkimise kohta:

  • BluOr Bank võlakirju saab LHV klient märkida 9. septembrist kuni 27. septembrini kell 14:30.

  • BluOr Bank pakub avalikult kuni 10 000 võlakirja nimiväärtusega 1 000 eurot võlakirja kohta, seega antud pakkumise kogunimiväärtus on 10 miljonit eurot

  • Võlakirja intressimäär on 10% aastas ja intressimaksed toimuvad neli korda aastas 2. jaanuaril, 2. aprillil, 2. juulil ja 2. oktoobril.

  • Võlakirjad emiteeritakse 2. oktoobril 2024 ja noteeritakse Nasdaq Riga Balti võlakirjade nimekirjas ligikaudu 3. oktoobril 2024.

  • Võlakirjade lunastamise tähtaeg on 2. oktoobril 2034.

  • BluOr Bankil on õigus võlakirjade ennetähtaegseks lunastamiseks alates 2. oktoobrist 2029

BluOr Banki võlakirjade pakkumisest saavad osa võtta kõik Eesti eraisikud ja juriidilised isikud, kellel on olemas Balti väärtpaberikonto. Juriidilistel isikutel on lisaks väärtpaberikonto olemasolule lisaks vaja ka LEI koodi.

Vaata lisaks: https://www.lhv.ee/bluor

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. Käesolev artikkel ega artiklis sisalduv teave ei ole prospekti osa. Tutvu Läti Keskpanga poolt heakskiidetud BluOr Banki võlakirjade avaliku pakkumise prospektiga, mis on avaldatud aadressil https://uzraudziba.bank.lv/wp-content/uploads/2024/08/Base-Prospectus_2024.08.21-3.pdf ja kõikide muude pakkumist puudutavate dokumentidega, mis on avaldatud BluOr Bank veebilehel https://www.bluorbank.lv/en/investors. Prospekti heakskiitmine pole üleskutse võlakirjade ostmiseks. Enne pakutavatesse võlakirjadesse investeerimist lugege hoolikalt prospekti ja prospekti kokkuvõtet, et saada teavet võimalike riskide ja eeliste kohta ning vajadusel pidage nõu asjatundjaga. BluOr Bank varasemad tulemused ei viita tulevastele tulemustele. BluOr Bank võlakirju pakutakse avalikult üksnes Eesti, Lätis ja Leedus ning võlakirjade müüki ega pakkumist ei toimu üheski jurisdiktsioonis, kus selline pakkumine, kutse või müük oleks ilma seaduses sisalduva erandita või kvalifikatsioonita ebaseaduslik või isikutele kelle suhtes on pädevad asutused kohaldanud finantssanktsioone. LHV on pakkumise kaaskorraldaja. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.