BH_2021.09_700px.png

Börsihai 2023 algab täna

USA börside avanemisega täna kell 16.30 alustab Eesti populaarseim aktsiamäng „Börsihai" oma 22. hooaega, et selgitada välja osavaim rahakasvataja. Peaauhinna ehk 5000 euro nimel alustavad jahti üle 3000 investeerimishuvilise. Mängu eesmärgiks on kolme nädala jooksul teha virtuaalselt väärtpaberitehinguid ning kasvatada oma portfelli päris rahaga riskimata.

LHV investorkogukonna juhi Nelli Jansoni sõnul on paljud praegused aktiivsed investorid just aktsiamängust esimesed kogemused kätte saanud. „See on ideaalne võimalus neile, kes on alles julgust või teadmisi kogumas, et oma esimene samm investeerimismaailmas teha. Virtuaalraha investeerides saab osaleja selgeks, kuidas käib tehingute tegemine, kuidas toimuvad erinevad hinnaliikumised kolme nädala vältel, millist mõju avaldavad turgudele ettevõtete majandustulemused ja palju muud olulist. See sisendab julgust ja enesekindlust, et tulevikus juba oma esimesed päris investeeringud teha," sõnas Janson.

Kuigi kauplemine toimub virtuaalrahaga, siis mängu võitja teenib 5000 eurot ja parim koolinoor 1000 eurot päris raha. Lisaks premeeritakse 1000 euroga igal nädalal enim oma portfelli kasvatanud osalejat ja 100 euroga nädala jooksul enim raha kasvatanud noort.

Mäng toimub USA börsidel

Iga börsihai saab virtuaalportfelli, mille väärtuseks on mängu alguses 10 000 dollarit ning igal tööpäeval kuni mängu lõpuni kantakse sinna veel lisaks 1000 dollarit. Portfelli lisatud rahaga saab osaleja hakata oma aktsiaportfelli üles ehitama Standard & Poor's 500 indeksi aktsiatest.

Mäng toimub 23. oktoobrist kuni 10. novembrini 2023 ja võitjaks on mängija, kelle portfell on 10. novembri seisuga turul kõige rohkem väärt. Mängule saab registreerida kuni mängu lõpuni.

Esimesed rahakanded osalejate virtuaalkontodele tehakse kell 15.00, pärast mida saab ordereid edastama hakata.

Mängust osavõtmine on väga lihtne. Selleks tuleb külastada mängu lehte aadressil lhv.ee/hai ning registreerida oma portfell. Portfelli registreerimisel võib ära märkida oma töökoha, kooli või sõpruskonna, et lihtsustada võistluskäigu jälgimist selle liikmete vahel.

Börsihai" kodulehel on ka videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis või Börsihai Facebooki lehel.

LHV on investeerimismängu „Börsihai" korraldanud juba 22 aastat ning kokku on aastate jooksul mängust osa võtnud üle 50 000 investeerimishuvilise. Mullusest lahingust väljus võitjana Rivo Pärna, kes suutis kolme nädalaga oma investeeringuid kasvatada 32,1% võrra.