BH_2021.09_700px.png

Selgusid börsihai I nädala võitjad

Börsihai I mängunädalal pakkus kolmanda kvartali tulemustehooaeg USA turgudel vajalikku volatiilsust võistluses osalejatele, ehkki kokkuvõttes möödus nädal turgudel langustrendis. Sellises turumeeleolus suutsid mängu enam kui 5 tuhandest osalejast oma portfelliga plussi jääda veidi üle 593 osalejat ehk veidi üle 10%. Neljandik osalejatest, kes ei olnud ühtegi tehingut teinud, lõpetasid nädala nulltootlusega ning turu üldise suundumusega läks kaasa 73% osalejatest -- nende portfelli väärtus nädala lõikes kahanes.

Nädala lõikes esikoha saavutanud ja sellega 1000 eurot võitnud Otti Eylandt kasvatas portfelli 3502,13 dollari võrra, kellele tõid edu tehingud eelkõige MSFT tulemustele panustamine, kuid ka tehingud WRB, HCA, ENPH ja teiste aktsiatega. Noorte arvestuses saavutas esikoha ja võitis 100 eurot Michael Kirs, kes kasvatas oma portfelli 16 046,03 dollarini ehk 7,0% võrra.

Võitjatega võtame auhinna kättesaamiseks ühendust tänase päeva jooksul.

markdown-image

Nädala jooksul suurenes ainukesena kommulaalteenuseid osutavate ettevõtete väärtus (+0,73%), millele järgnes juba 0,3% langusega materjalisektor. Suurimaks langejaks kujunes aga kommunikatsiooniteenuste sektor 6,6% langusega ning energiasektor odavnes 4,2% võrra. Üksikettevõtetest suurimat kasvu näitas kindlustusteenuseid pakkuv WTW, mille aktsia hüppas tugevate kvartalitulemuste peale 11,2%.

markdown-image Allikas: Finviz

Auhinnad

Mängu auhinnafond on 8200 eurot. Üldvõitja saab auhinnaks 5000 eurot, investeerimisteemalise raamatu, 2 piletit Investor Toomase konverentsile ja enda valikul kas Äripäeva või Delovõje Vedomosti digilehe lugemisõiguse üheks aastaks. Lisaks premeeritakse ka parimat koolinoort, kes saab auhinnaks 1000 eurot, samuti investeerimisteemalise raamatu ja pooleaastase digilehe lugemisõiguse. Iga mängunädala lõpus premeeritakse ka nädala jooksul oma portfelli enim kasvatanud osalejat ja koolinoort vastavalt 1000 ja 100 euroga.

Võitjad saavad auhinnaraha oma pangakontole. Lisaks loosime mängu jooksul iga nädal välja ka 10x10 eurot Kasvukonto krediiti kõigi nende vahel, kes on teinud vähemalt ühe virtuaaltehingu.

„Börsihai" mängust osavõtmine on lihtne. Selleks tuleb külastada mängu lehte aadressil lhv.ee/hai ning registreerida oma portfell. Portfelli registreerimisel võib ära märkida oma töökoha, kooli või sõpruskonna, et lihtsustada võistluskäigu jälgimist selle liikmete vahel.

Börsihai" kodulehel on ka videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis või Börsihai Facebooki lehel.

Soovime kõigile edu uuel nädalal!