404510215_671318305140043_3606910935540026858_n.jpg

Täna lõpeb Infortari aktsiate märkimine – millega arvestada?

Eesti suurima investeeringute valdusettevõtja Infortari aktsiate esmane avalik pakkumine ehk IPO lõpeb täna. Kes soovib aktsiapakkumises osaleda, peaks oma märkimiskorralduse teele panema LHV Pangas enne kella 16.00.

LHV investeerimispanganduse juhi Mihkel Torimi sõnul omab Infortar strateegilisi varasid energeetika ja transpordi sektoris, tegemist on Eesti ühe suurema ekspordimootoriga. "Ettevõte on oma investeerimiskogemuse ja kiirete otsuste tulemusel pööranud viimased kriisid oma kasuks, laienenud uutele turgudele ja kindlustanud olemasolevates oma positsioone ning omab piirkonnas suurt kasvupotentsiaali,” lausus Torim.

28.novembril alanud pakkumise käigus läheb jagamisele 1 200 000 aktsiat, mida võib vajadusel suurendada maksimaalselt kuni 1 980 000 aktsiani. Pakkumise rahaline baasmaht on 31,2 miljonit eurot, mida võib suurendada 63,4 miljoni euroni.

Jaepakkumises osalevad investorid saavad aktsiaid märkida vaid hinnavahemiku ülempiirile vastava hinnaga ehk 32 eurot aktsia kohta. Aktsiate lõplik pakkumishind avalikustatakse börsiteatega eelduslikult 11. detsembril või sellele lähedasel kuupäeval. Lõplik hind on kõikidele investoritele sama.

Infortari aktsiaid saab märkida kõigi Nasdaq Eesti filiaali kontohaldurite juures. Aktsiate märkimiseks on vajalik investeerimisteenuste leping ja Balti väärtpaberikonto. Ettevõtte alt aktsiate märkimiseks on vajalik veel omada LEI koodi. Märkimisavalduse esitamiseks pöördu oma kontohalduri poole.

LHV kliendina saad mugavalt märkida internetipangas valides Raha kasvatamine > Väärtpaberite märkimine. LHV Pangas on Balti väärtpaberite hoidmine tasuta. Märkimiseks vajaliku investeerimisteenuste lepingu ja Balti väärtpaberikonto saad samuti internetipangas sõlmida. Märkimiseks vajalik rahasumma peab olema väärtpaberikontoga seotud pangakontol märkimiskorralduse esitamise hetkel. Summa broneeritakse kuni jaotatud aktsiate arveldus on lõpule viidud või raha vabastatakse vastavalt prospektis toodud tingimustele.

Emissiooni tulemused ja jaotus selguvad eelduslikult 11. detsembril 2023 (või sellele lähedasel ajal). Aktsiad kantakse aktsionäride kontole eelduslikult 13. detsembril 2023 (või sellele lähedasel ajal). Ettevõttel on aktsiad plaanis noteerida Nasdaq Tallinna börsil Balti põhinimekirjas ning kauplemine aktsiatega algab 14. detsembril või sellele lähedasel kuupäeval.

Vaata rohkem: https://www.lhv.ee/et/infortar

Artiklis esitatud teave on informatiivne, tegemist ei ole investeerimissoovituse ega nõustamisega. Emitent on Infortar AS. Emitendi aktsiaid pakutakse avalikult üksnes Eestis, Lätis ja Leedus. Enne investeerimisotsuse tegemist tuleb investoril tutvuda prospekti, kogu ametliku teabe ja riskidega. Vajadusel küsi nõu asjatundjalt. Investeerimisteenuste pakkuja on AS LHV Pank.