Wave-3-Businessman-running.png

Teisipäeval lõpeb Eleving Groupi aktsiate märkimine – mida tasub teada?

Käimas on Baltikumi ühe globaalseima ettevõtte, sõidukite ja tarbijate finantseerimise valdkonnas tegutseva Eleving Groupi aktsiate esmane avalik pakkumine. Ettevõte tegutseb kasumlikult 16 riigis üle maailma ning pakkumise kaudu kaasatavad vahendid võimaldavad ettevõttel anda järgmise tõuke ülemaailmsele laienemisele.

Pakkumise hinnavahemik on 1,60 kuni 1,85 eurot. Jaepakkumises osalevad investorid saavad aktsiaid märkida vaid hinnavahemiku ülempiirile vastava hinnaga ehk 1,85 eurot aktsia kohta. Aktsiate lõplik hind avalikustatakse börsiteatega eelduslikult 9. oktoobril ja kui see kujuneb madalamaks kui 1,85 eurot, siis korrigeeritakse kõik märkimiskorraldused vastavalt. Emissiooni maht on kuni 30 miljonit eurot.

Aktsiaid saab märkida kuni teisipäeval, 8. oktoobril kella 15.30-ni. Pakkumine on avalik ja suunatud jaeinvestoritele Eestis, Lätis ja Leedus ning Saksamaal. Aktsiate märkimiseks tuleb esitada märkimiskorraldus oma kontohalduri juures. Selleks peab olema sõlmitud ka investeerimisteenuste leping ning avatud Balti väärtpaberikonto. Ettevõtte alt aktsiate märkimiseks on vajalik omada LEI koodi.

Pakkumise tulemused ning jaotus selguvad 9. oktoobril või sellele lähedasel kuupäeval. Jaotatud aktsiad kantakse investorite väärtpaberikontodele eelduslikult 14. oktoobril või sellele lähedasel kuupäeval. Ettevõttel on aktsiad plaanis noteerida Nasdaq Riia börsil Balti põhinimekirjas ning Frankfurdi börsi reguleeritud turul (Prime Standard). Kauplemine aktsiatega algab 16. oktoobril või sellele lähedasel kuupäeval.

Eleving Groupi aktsiate avaliku pakkumise peakorraldajaks on LHV ning Warburg & CO ja Signet Bank kaaskorraldajana.