shutterstock (8).jpg

Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega I

Kuna Ühendriikides on inflatsiooni alanemine keskpanga poolt eesmärgiks seatud 2% juurde sujunud viimastel kuudel oodatust visamalt, millega on lükkunud edasi ka rahapoliitika lõdvendamise lootus, siis vajavad aktsiaturud edasiseks tõusuks tuge ettevõtete kasumist. Esimese kvartali tulemuste hooaeg annab värske pildi firmade võimest praeguses majanduskeskkonnas oma tulusid ja ka kasumit suurendada.

S&P 500 indeksi ettevõtete müügitulu aastane muutus on olnud positiivne alates 2020. aasta lõpust jaa kuigi eelmise aasta teises kvartalis tundus, et tuleb leppida langusega, siis toona suudeti lõpuks siiski saavutada 0,9% kasv. Eelmise aasta teine pool tõi müügitulu kasvutempo kiirenemise, mis võis analüütikute konsensuse ootuse kohaselt anda tänavu esimeses kvartalis pisut järele (3,4%), kuid peaks jätkama seejärel aasta lõpuni uuesti hoogustumist. 11-st sektorist kaheksa peaksid näitama esimeses kvartalis käibe kasvu (eesotsas tehnoloogia- ja kommunikatsioonisektori ettevõtetega) ning kolmes sektoris peaks müük jääma mullusest tulemusest madalamaks (eesotsas energia- ja materjalisektoriga).

markdown-image Allikas: Factset

S&P 500 firmade aktsiakasum peaks analüütikute konsensuse kohaselt näitama eelmise aasta sama perioodi baasil 0,9% kasvu. See märgiks kasvutempo aeglustumist neljandas kvartalis registreeritud 4,1% järel. Märtsi lõpus oli esimese kvartali aktsiakasumi kasvuootus 3,5%, kuid tervishoiusektoris revideeriti Bristol-Myers Squibbi 1,60 dollari suurune aktsiakasum oodatust kõrgemate ühekordsete kulude tõttu läinud nädalal –4,43 dollari suuruseks kahjumiks. Sellest johtuvalt süvenes ka kogu tervishoiusektori esimese kvartali langus –7,3% pealt –25,4% peale.

markdown-image Allikas: Factset

11-st sektorist kuues peaks aktsiakasum näitama kasvu eesotsas kommunaal- ja tehnoloogiasektoriga, kuid viies võib kasum jääda mullusest pisemaks ja seda kõige suuremas ulatuses eeskätt energia- ja materjalisektoris.

markdown-image Allikas: Factset

Käesoleval nädalal avaldab oma tulemused 44 S&P 500 indeksi firmat, teiste seas järgmised ettevõtted:

markdown-image Allikas: Briefing.com